Deluxe Delicacy Entreprise ( CA0170105-W)
Lot 6/764 Kg Pelindung, Beserah,
26100 Kuantan, Pahang.
delicacystopcentre@yahoo.com
Fb: MazniHaznira MohdNazir
0169504232/01118177318

*********************************************************************************************************************************************************
Terima Kasih kerana berkunjung ke Laman ini.

Bahulu adalah sejenis makanan tradisional yang amat di gemari oleh semua peringkat umur. Semakin hari bahulu semakin berkembang dengan sentuhan moden, dengan pelbagai jenis perisa dan inti. dlm kemodenan bahulu, kami masih mengekal resepi tradisional nenek moyang.... tanpa pengawet, bahulu boleh tahan sehingga sebulan.

Sesuai dijadikan Cenderahati / Doorgift untuk Majlis Perkahwinan , Pertunangan , Akikah , Cukur Jambul , Hari Jadi dan sebarang majlis.

***************************************************************************************************************************************************************************************

Monday, 7 January 2013

Palova

copy paste dr

Sumber : Norashikin Binti Abdul Hadi 

 bahan2nya:
4 biji telur putih, 
gula 200gm,
 1 sudu besar cornstarch flour, 
1sudu kecil white vinegar,
 sedikit esen vanilla..
utuk topping leh pakai whipping cream dan decorate dgn buah buahan kegemran le..
Pukul putih telur sehingga berbuih..medium speed.
.lps tu ltk kat hihg spped dan pukul sambil masuk kan gula dikit dikit..
siap menjadi tanduk ltk esen vanilla..n pukul sekejap je.
.lps tu ltk cornstarch dgn vinegar dan kaup..siap..
slalu org akan buat bulatan diatas parchment paper atau kertas minyak dan ltk adunan kan dlm bulatan tersebut..iku suka la nak buat cam ne..
kita da pernah masuk papercup pun jadi..buat bakul pun jadi..kena inovative la..yg atas baru cuba ari ni.
da tu bakar suhu rendah dlm 120C tgk oven selama 11/2jam.
.sehingga kulit luar keras..jgn risau klu pecah..klr kan utk disejukkan..siap da topping nya sekali..
selamat mencuba...:-)

No comments:

Post a Comment