Deluxe Delicacy Entreprise ( CA0170105-W)
Lot 6/764 Kg Pelindung, Beserah,
26100 Kuantan, Pahang.
delicacystopcentre@yahoo.com
Fb: MazniHaznira MohdNazir
0169504232/01118177318

*********************************************************************************************************************************************************
Terima Kasih kerana berkunjung ke Laman ini.

Bahulu adalah sejenis makanan tradisional yang amat di gemari oleh semua peringkat umur. Semakin hari bahulu semakin berkembang dengan sentuhan moden, dengan pelbagai jenis perisa dan inti. dlm kemodenan bahulu, kami masih mengekal resepi tradisional nenek moyang.... tanpa pengawet, bahulu boleh tahan sehingga sebulan.

Sesuai dijadikan Cenderahati / Doorgift untuk Majlis Perkahwinan , Pertunangan , Akikah , Cukur Jambul , Hari Jadi dan sebarang majlis.

***************************************************************************************************************************************************************************************

Thursday 10 January 2013

Cheese Cake



sumber :Noor Shahida
  

 Cheese Cake 
 Bahan-bahanya.......
. 12 biji telur ( 7 biji buang putih, 5 biji kuning dan putih) 
5 oz tepung hong kong @ sponge cake mix,
 3 oz tepung jagung,
1 sudu teh baking powder,
 1 sudu makan ovallet, 
3 oz air sejuk, 
6 oz gula, 
7 oz mentega dan dicairkan " tunggu sejuk selepas dicairkan" 
CARA-CARANYA pulak....
 pukul telur dengan gula hingga kembang dan putih, 
 masukan ovallet dan mesin sehingga kembang,
 masukkan tepung hong kong dan tepung jagung (dicampukan sekali dengan baking powder) masukkan air sejuk dan 
akhir sekali masukkan mentega cair - GAUL ADUNAN JANGAN KUAT ya... 
bakar dengan suhu 180"c atas bawah ( SEBELUM BAKAR ALAS ADUNAN DENGAN KERTAS MINYAK DAN SAPU MENTEGA SIKIT) kalau tak alas bekas adunan kek tak cantik semasa dikeluarkan....
 CREAM CHEESE 
 cream cheese dicampur dengan susu manis bagi membuat lapisan atas kek,,
last sekali baru parut cheese deal...jadilah bersalji mcm kek saya...
SELAMAT MENCUBA....

No comments:

Post a Comment