Cheese Cake
Bahan-bahanya.......
. 12 biji telur ( 7
biji buang putih, 5 biji kuning dan putih)
5 oz tepung hong kong @
sponge cake mix,
3 oz tepung jagung,
1 sudu teh baking powder,
1 sudu
makan ovallet,
3 oz air sejuk,
6 oz gula,
7 oz mentega dan dicairkan "
tunggu sejuk selepas dicairkan"
CARA-CARANYA pulak....
pukul telur dengan gula hingga kembang dan putih,
masukan ovallet dan mesin sehingga kembang,
masukkan tepung hong kong
dan tepung jagung (dicampukan sekali dengan baking powder) masukkan air
sejuk dan
akhir sekali masukkan mentega cair - GAUL ADUNAN JANGAN KUAT
ya...
bakar dengan suhu 180"c atas bawah ( SEBELUM BAKAR ALAS ADUNAN
DENGAN KERTAS MINYAK DAN SAPU MENTEGA SIKIT) kalau tak alas bekas adunan
kek tak cantik semasa dikeluarkan....
CREAM CHEESE
cream cheese
dicampur dengan susu manis bagi membuat lapisan atas kek,,
last sekali
baru parut cheese deal...jadilah bersalji mcm kek saya...
SELAMAT
MENCUBA....
No comments:
Post a Comment