FB Chef and Charity Club with Smile Sumber :Puan Yatie Lazim,
KEK SARANG SEMUT
BAHAN:2 CWN GULA-HANGUSKAN,2 CWN AIR PANAS,1/2 CWN BUTTER
*BILA GULA DAH PERANG,MASUKKAN AIR PANAS.LEPAS TU MASUKKAN BUTTER.SEJUKKAN CAMPURAN INI.KENA BETUL2 SEJUK.
2 CWN TEPUNG GANDUM,11/2 SUDU TEH SODA-DIAYAK BERSAMA.
1/2 CWN SUSU PEKAT,5 BIJI TELUR-A
SEDIKIT ESEN VANILLA
CARA:
PUKUL TELUR SAMPAI KEMBANG(SAYA GUNA BLENDER AJE)MASUKKAN ESEN VANILLA+SUSU PEKAT+TEPUNG.SEBATIKAN.AKH
GRIS LOYANG 9",BAKAR MENGGUNAKAN API BAWAH SAHAJA DAN SAYA LETAKKAN DI RAK PALING BAWAH.170C-1 JAM..(IKUT SUHU OVEN MASING2)
*TIPS UTK MENDAPATKAN SARANG-air gula hangus tu kena betul2 sejuk,letakkan bawah kipas pun ok.kek ni blh juga di kukus..
No comments:
Post a Comment