Kerangupan tepung magik mampu bertahan sehingga 6 hingga 8 jam selepas proses menggoreng.
•Kanak-kanak menjadi gemar makan sayur kerana sayur yang digoreng dengan menggunakan tepung magik sangat lazat dan menarik perhatian
TEKNIK
Terdapat 3 teknik gorengan.
•TEKNIK CELUPAN TELUR (Udang, Cendawan, Ayam dan lain-lain)•Penyediaan:-
-Celup udang, ayam atau cendawan ke dalam telur
-Salutkan bahan tersebut dengan Tepung Magik
-Panaskan minyak kepada 175 darjah celcius.
-Goreng hingga masak.
-Angkat, Toskan minyak dan hidang
TEKNIK KERING (Cendawan, Ayam, Sotong dan Lain-lain)
•Penyediaan:-
-Bersihkan sotong, ayam atau cendawan
-Salutkan Bahan tersebut dengan Tepung Magik
-Biarkan sebentar agar tepung meresap ke bahan tersebut.
-Panaskan minyak kepada 175 darjah celcius
-Goreng hingga masak
-Angkat, Toskan minyak dan hidang.
ADUNAN BASAH (Udang, Ikan, Bayam, Asparagus dan lain-lain)
•Penyediaan:-
-Bersihkan udang, ikan, bayam, atau asparagus
-Campurkan 150gram Tepung Magik dengan 200ml air bersih
-Salutkan bahan tersebut ke dalam adunan
-Panaskan minyak kepada 175 darjah celcius.
-Goreng hingga masak
-Angkat, toskan minyak dan hidang.
KANDUNGAN TEPUNG MAGIC
Tepung Gandum
•Tepung Beras•Tepung Jagung
•Serbuk Jintan Putih
Serbuk Jintan Manis
•Ketumbar•Serbuk Cili
•Garam
APA YG BOLEH DIGORENG
Ayam
•Daging•Kambing
•Makanan Laut
•Sayur-sayuran
•Buah-buahan
RESEPI MEE BANDUNG |
PACKING MEE BANDUNG |
CHEESE POWDER |
MASHED POTATO & GRAVY |
HARGA RUNCIT
- TEPUNG MAGIC RM9 - 540gm
- REMPAH MEE BANDUNG RM7
- CHEESE POWDER RM13
- MASHED POTATO RM10
No comments:
Post a Comment