Deluxe Delicacy Entreprise ( CA0170105-W)
Lot 6/764 Kg Pelindung, Beserah,
26100 Kuantan, Pahang.
delicacystopcentre@yahoo.com
Fb: MazniHaznira MohdNazir
0169504232/01118177318

*********************************************************************************************************************************************************
Terima Kasih kerana berkunjung ke Laman ini.

Bahulu adalah sejenis makanan tradisional yang amat di gemari oleh semua peringkat umur. Semakin hari bahulu semakin berkembang dengan sentuhan moden, dengan pelbagai jenis perisa dan inti. dlm kemodenan bahulu, kami masih mengekal resepi tradisional nenek moyang.... tanpa pengawet, bahulu boleh tahan sehingga sebulan.

Sesuai dijadikan Cenderahati / Doorgift untuk Majlis Perkahwinan , Pertunangan , Akikah , Cukur Jambul , Hari Jadi dan sebarang majlis.

***************************************************************************************************************************************************************************************

Monday 7 January 2013

kek pelangi


Sumber :Miz Kema
KEK PELANGI
Bahan-bahan ( 1 biji kek )

250 gm butter
1 ½ cwn gula kastor
5 biji telur gred A
3 cwn gm tepung
4 sudu kecil baking powder
1 ½ cwn ssu segar@ssu cair
2 sudu kecil esen vanila
sedikit pewarna merah, hijau, kuning biru dan ungu

Cara-cara
Gris acuan bulat . panaskan ketuhar 180c.
Pukul mentega + gula dgn kelajuan sederhana hingga kembang dan putih.
Perlahankan kelajuan dan masukkan telur sebiji2 dan pukul sebati.
Masukkan tepung yang diayak sedikit2 sambil dikacau dan masukkan susu + esen vanila. Gaul rata.
Bahagikan adunan kpd 6 bahagian, Warnakan merah, hijau, kuning biru dan ungu.
Bakar pada saiz Loyang yg sama..setiap adunan bakar selama 10 minit..atau hga masak..
-Fresh Cream secukupnya…
-Filling-creamcheese 1 cwn+butter ½ cwn,pukul hingga sebati..boleh campur perasa yg digemari…

selamat mencuba :-)

No comments:

Post a Comment