Deluxe Delicacy Entreprise ( CA0170105-W)
Lot 6/764 Kg Pelindung, Beserah,
26100 Kuantan, Pahang.
delicacystopcentre@yahoo.com
Fb: MazniHaznira MohdNazir
0169504232/01118177318

*********************************************************************************************************************************************************
Terima Kasih kerana berkunjung ke Laman ini.

Bahulu adalah sejenis makanan tradisional yang amat di gemari oleh semua peringkat umur. Semakin hari bahulu semakin berkembang dengan sentuhan moden, dengan pelbagai jenis perisa dan inti. dlm kemodenan bahulu, kami masih mengekal resepi tradisional nenek moyang.... tanpa pengawet, bahulu boleh tahan sehingga sebulan.

Sesuai dijadikan Cenderahati / Doorgift untuk Majlis Perkahwinan , Pertunangan , Akikah , Cukur Jambul , Hari Jadi dan sebarang majlis.

***************************************************************************************************************************************************************************************

Friday, 12 July 2013

Ramadhan Al Mubarak

as salam...


tahun ni xambik bazar n xbuat kuih untuk bazar.... so masa untuk rehatkan badan... beri laluan untuk si kecil membesar....  niat di hati nak buat kuih 1 jenis sehari tapi tak kesampaian gak sebab banyak kerja yg nak kena settle, bila badan dah penat mula la rasa malas menghantui diri... anyway masak tetap masak untuk keluarga


 1 RAMADHAN

 mungkin dah biasa tiap2 tahun aku buat kuih so tahun  hari ni berkesempatan buatkan kuih tepung  pelita  atas permintaan my hero... dah pun aku share dlm Tepung Pelita.



2 RAMADHAN

Hari ni aku just buat cucur ala2 alor gajah....

cucur + popia + sosej + kentang + telur +keropok + sos merah....


alhamdullillah... kenyang gak...
tapi agak terkilan sikit tak berkesempatan tuk buat kuih manis, xpe la baru hari ke 2 puasa....

3 RAMADHAN

hari ni aku xsempat nak buatkan kuih lagi.... asyik kluar je cari barang, badan dah penat so plan tuk masak mee rebus, malas gak....

 hari ni sempat masak

nasi putih + ikan bawal masak merah + ayam masak kunyit + kuih bom + kuih temosa


4 RAMADHAN



 masak ape ye....

 hah.. simple2 je....  mee kari dgn agar2 pelangi... cukup la alas perut tuk berbuka... alhamdullillah...

No comments:

Post a Comment